Good girl

Processed with VSCOcam with f2 preset

Olen pitkään miettinyt kiltteyden käsitettä. Mitkä ovat ne luonteenpiirteet jotka saavat luonnehtimaan kiltiksi. Hiljainen ja hymyileväinen? Myötäilevä? Voiko kiltillä ihmisellä olla kova ääni?

Olen kuullut olevani kiltti, joskus liian kiltti. Kilteiksi luonnehdittavilla on ollut varmaankin helppo ja mukava elämä. Kun on saanut tarpeeksi rakkautta ja huomiota eikä ole kohdannut vääryyttä  on helppo olla kohtelias ja hymyileväinen, ei ole tarvetta huutaa omia mielipiteitään suunapäänä. Kun kokee epäoikeudenmukaisuutta kuori kovenee ja ehkä pitää tarkempaa lukua oikeuksistaan.

Itse kasvoin rauhallisella omakotialueella Helsingin Kumpulassa, lintukodossa ja pumpulipallossa. Hurjemmat kohtalot eivät ihan sinne asti ylettyneet ja sain katsoa maailmaa pitkään aika sinisin silmin. Ei ollut aihetta kovettua.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Uskon ihmisissä lähtökohtaisesti hyvään. Ikäviä yllätyksiä on tietenkin tullut jo tähän ikään mennessä, mutta on vain uskottava että suurin osa meistä ei halua tahallaan pahaa toiselle. Pahantekijät ja kiukuttelijat purkavat omaa pahaa oloaan, kovan kuoren alla on heikompia ihmisiä. Mikä saa purkamaan omaa pahaa oloa viattomiin, sitä en tule kyllä koskaan ymmärtämään.

Kiltteys on vahvuutta. Ystävällisyys vaikka ei olisi aina aihetta on vahvuutta. Kohteliaisuus on voima jota ei pidä väheksyä, maailma on paljon parempi paikka kun kohtelemme kaikkia vastaantulijoita yhtä hyvin. Anteeksiantaminen auttaa siirtymään eteenpäin, katkeruus ja viha tuo vaan lisää pahaa oloa.

Ja joskus ulkokuori voi hämätä, en tosiaan ole niin kiltti. Vääryyttä kohdatessani temperamenttini nousee nollasta sataan sekunnissa ja annan kuulua. Kovalla äänelläni.

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

2Pac – I Ain’t Mad At Cha

Tekijä: Elina O.

elina.olkinuora@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s