I’m good


Hyvää kuuluu.

Elämä on jatkunut ja tuntuu että pahimmat myrskyt on nyt hetkeksi takana. Itseäni on auttanut usein konkreettiset neuvot ja vaikka osa on itsestäänselvyyksiä, tässä tulee mitä olen tehnyt tasapainon saavuttamiseen.
Olen huolehtinut itsestäni.

Liiku. Pääsin kiinni treenirytmiin kun sain flunssaputken vihdoin kuriin. Ajatukset virtaavat paremmin kun on liikkunut, ahdistun paikallaan olosta. Tällä viikolla meinasin itkeä onnesta kun pääsin kunnolla juoksemaan ja haistoin kevään. Vaikka et joku päivä jaksaisi tehdä täyttä treeniä, pienikin liikkuminen saa veren kiertämään ja ajatuksen kirkkaaksi.

Syö. Syön nykyään vitamiinini kuuliaisesti joka päivä ja mietin muutenkin tarkemmin mitä kurkusta menee alas. Enää ei tee mieli ruokia josta tulee fyysisesti huono olo, sokerihimoni on kadonnut kokonaan jo aikoja sitten. Sallin itselleni mitä mieli tekee, fakta on että kiloja olisi hyvä saada lisää, mutta herkkuja ei juurikaan tee mieli. Koitan syödä enemmän sitä kunnon ruokaa. Herkkuni otan sitten ennemmin vaikka viinilaseina.

Nuku. Nukun hyvin ja riittävästi. Tämä ei tietenkään ole itsestäänselvyys, onneni on että nukun yleensä hyvin. Virkeänä tuntuu kun näkisi kaiken selkeämmin ja väsyneenä kaikki tuntuu aina pahemmalta kun oikeasti onkaan.

Keskity. Koitan keskittyä siihen mitä teen. Nykyajan ongelma on joka suunnasta virtaavat ärsykkeet, tuntuu että kaikki jää vähän puolitiehen ja tehdään monta asiaa samaan aikaan. Nyt laitan puhelimen useammin kokonaan pois näköpiiristä ja teen asiat kunnolla ja kerralla.

Mieti. Kuuntelen itseäni, jos surettaa saa olla surullinen. Kun joku on vaivannut olen sanonut sen ääneen enkä tuhlannut hetkeäkään asian pyörittelyyn omassa päässä. Olen miettinyt tarkemmin syitä tunteille ja käytökselle, kun syy on keksitty on siitä helpompi päästä yli. Koitan jättää menneisyyden haamut taakse, on turha kuluttaa energiaa miettimällä asioita joihin ei enää voi vaikuttaa. Elän mieluummin tässä hetkessä ja suunnittelen tulevaa.

Jaksan odottaa hyviä asioita. Jos tänään oli huonompi päivä, tiedän että huominen voi tuoda mukanaan mitä vaan. Otan pienetkin hyvät asiat suurella ilolla vastaan ja toivon että tämä jatkuu loppuelämän enkä enää koskaan vaivu siihen elämän itsestäänselvyytenä pitämiseen.

Olo on parempi kun pitkiin aikoihin, olen tehnyt paljon oikeita päätöksiä. Pohjamudista noustaan askel kerrallaan, itse olen jo hyvässä vauhdissa yli puolimatkan. Tai ainakin tänään tuntuu siltä. Kaikki lähtee itsestä. Elämä ei ole pelkästään niitä asioita mitä sinulle tapahtuu, vaan sitä miten suhtaudut niihin.

 

Stay Alive – José González

 

E

Tekijä: Elina O.

elina.olkinuora@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s