Ystävien suusta

Jäin pohtimaan vielä tuota omasta itsestä kertomista, sitä tulee ehkä aina kertoneeksi samat itsestään selvät asiat. Ja itsensä näkee aika erilailla kun muut. Jatkamme siis tätä sarjaa Elinasta vielä tämän postauksen verran (synttäriviikon kunniaksi!! Kyllä, nyt vietetään juhlaviikkoa!), muutama minut hyvin tunteva tyyppi kertoi omat ajatuksensa. Ja itseäni ainakin kiinnostaa lukea enemmän niiden ihmisten ajatuksia joista tiedän jotain pintaa syvempää.

Menin aivan sanattomaksi näitä lukiessa, ihania tekstejä! Ja kuinka nätisti nuo tyyppini minut näkevät. Ja kauniisti kuvailevat vähän huonompia puolia…

Processed with VSCOcam with f2 preset

”Ensinnäkin kun istahdan ja hiljennyn ajattelemaan sua, näen yhä valoisan kesäyön ja sut pyörän selässä uudenkarheissa tennareissasi. Tukka hulmuaa ponnarilla, kuulen sun naurun ja haistan sen onnesta pakahduttavan kesäisen Kallion. Tai Töölön. Tai Isoroban. Mechelininkadun. Kun kaikki on mahdollista ja koko yö, koko tuleva elämä on auki. Helposti näen itseni sun tarakalle. Haluan nähdä, koska semmoinen tekee mut onnelliseksi.

Oot itse joskus kuvaillut itseäsi pikkuisen autistiseksi. Tykkäät niistä sun rutiineistasi ja se on aivan hyvä niin. Mun mielestä piirrettä voi kuvailla myös lojaaliuudeksi. Oot tosi uskollinen paitsi ystävillesi myös lounashetkillesi, hampurilaisvalinnoille, suklaapatukoille, tennarimerkeille, paikoille, joissa ne lempparijuomasi imet, lenkkireiteille, arjelle, koko elämällesi. Seisot valintojesi takana. Hyväksi todettu on hyvä. Miksi korjata jotain, mikä ei ole rikki?

Oot tosi herkkä. Mun mielestä herkkyys on ehdottomasti vahvuutta nähdä ja kokea täysillä, mutta jostain syystä musta tuntuu että eritoten viime aikoina olet nähnyt paljon vaivaa peitelläksesi haavoittuvuuttasi. Oot kokenut paljon, miltei kohtuuttomasti paskaa. Sellaisen määrän edessä on musta ihan kohtuullista, luvallistakin lannistua. Olla surullinen. Lamaantua. Mutta vain hetkiseksi. Tietysti sieltä on sitten lopulta noustava. Mutta sitäkään ei tarvitse tehdä yksin, avun pyytäminen on sallittua, tai jopa suotavaa.

No joo. Sussa on kyllä ylipäätään tosi positiivinen energia. Sun lähellä on hyvä olla ihan vaan hiljaakin. Oot ihan supersuper kaunis niin sisältä kuin ulkoa. Sussa on kuule jotain ihan erityistä taikaa, josta ammentaisin mielelläni itseenikin. Siksi käännyn puoleesi kun oma taika tuntuu katoavaiselta.” – S

 

”Elina on omaa luokkaansa, johon on melko vaikea päästä käsiksi. Välillä tuntuu, että pääsen lähelle ja jutteleminen asiasta kuin asiasta on helppoa. Toisinaan taas en osaa alkuunkaan sanoa, mitä ajattelet. Sulla on aikamoinen suojamuuri ja lähelle pääseminen on hyvin vaikeaa. Haluat tehdä asioita, jotka tekevät muut ihmiset iloisiksi. Viihdyt ja nautit omissa oloissasi kuitenkin tietäen, että ihmiset ovat tarpeen tullen käytettävissä ja lähellä. Annat elämän kuljettaa sinua ja nautit pienistä asioista matkan varrella.” – M

 

”Muutamia vuosia sitten, kun itselläni oli elämässä vaikeaa, sinä teit pyytämättä minulle Spotify-soittolistan nimeltään ”Keep your head up”. Tässä yhdistyy mielestäni kaksi sinua kuvaavaa asiaa; musiikki ja elämänasenne. Tapahtui elämässä mitä tahansa, niin aina jaksat nostaa pääsi ja nähdä myös hyviä asioita ympärilläsi. Et vaan itsellesi, mutta myös ystävillesi. Ja musiikki on varmasti myös yksi asia, joka auttaa sinua tässä paljon.” – E

 

”Elina on maagisen kaunis, omasta sekä muiden terveydestä ja hyvinvoinnista huolta pitävä ihanuus! Täysin luotettava, läsnäoleva kuuntelutoveri, jolta löytyy viisaita neuvoja, sanoja, huumoria ja elämänkokemusta. Ihailtavaa positiivisuutta tilanteessa kuin tilanteessa. Harkitseva, rauhallinen ja lempeä sielu, jota ei voi olla rakastamatta. Olet täyttä kultaa ja olen kiitollinen ja onnekas, että saan olla ystäväsi!” – K

 

”Rakastan sitä nopeutta, jolla ymmärrät mietteeni. Keskusteluja, joissa ei tarvitse selittää asioita juurta jaksaen. Viisautta, joka kumpuaa ajatuksistasi. Nokkeluutta, jonka osoitat huumorillasi. Ihailen kauneuttasi, jota vaalit öljyilläsi. Ihoasi, joka ruskettuu kupariseksi ja hiuksiasi, joista saisi useammankin peruukin. Arvostan sitkeyttäsi, jolla juokset ympäri Töölönlahtea tai metsästät oikeita lenkkareita. Kunnioitan sitä taitoa, jolla osaat kirjoittaa. Onnekseni suostuit lapseni kummiksi, koska sanonta ”lapsi puoliksi kummiinsa” luo tyttärestäni huippu yksilön.” – L

 

”Muistan, että olet joskus nimipäivänäsi googlannut nimesi alkuperää ja löytänyt sieltä paljon sinua.  Kaikki eivät tiedä, että etunimesi on Marja. Marja-nimen on tulkittu tarkoittavan toivottua lasta ja rakastettua. Molempia olet nyt ja olet ollut syntyessäsi perheenne esikoiseksi. Nimen on arveltu tarkoittavan myös kapinallista ja tiettyä ”taistolaisuutta” löytyy sinustakin puolustaessasi näkemyksiäsi tai jos koet läheistesi kokevan vääryyttä. Kutsumanimesi Elina taas tarkoittaa aurinkoista ja loistavaa. Sitä olet parhaimmillasi.

Olet herkkä ja uppoudut helposti omiin maailmoihisi. Kotisi on linnasi ja voit viihtyä siellä välillä hyvien sarjojen, musiikin, kirjan tai somen äärellä vaikka päiväkausia. Perimässäsi on tutkivaa toimittajaa, joka uudesta asiasta innostuessaan selvittää siitä kaiken mahdollisen saatavilla olevan tiedon salapoliisin lailla.

Uskallat haaveilla, mutta tarvitset välillä pientä tuuppausta ja rohkaisua unelmien toteuttamiseen. Vuosien varrella uskallusta on tullut enemmän, mutta osan asioista otat varoen. Se että aloitit nyt blogin pitämisen on luontevaa, koska kirjoittaminen somen kautta on ollut sinulle muutekin päivittäinen kommunikointikeino puhelimessa puhumisen sijaan.

Olen aina sanonut, että kaikilla meillä on omat autistiset piirteemme ja olet sanonutkin olevasi ruoka-autisti, joka saattaa jumittua väillä tiettyhin ruokiin pitkiksi ajoiksi. Saatat koukuttua myös johonkin biisiin, artistiin tai poikaan. Ihastuksen tunteen koettuasi sinun on vaikea kääntää sivua. Mutta se kertoo myös uskollisuudesta, joka tekee sinusta kallisarvoisen tulevalle puolisollesi.” – S

 

Antoi ajattelemisen aihetta. Koitan olla yhtä hyvä tyyppi millaisena minut näette. Suosittelen kaikille kokeilemaan, on avartavaa kuulla miten lähipiiri sinut näkee.

Tämän henkilökohtaisemmaksi en enää aio mennä, onnekseni paljastukset ovat hyvin hyvässä valossa kerrottuja. Jännä juttu tämä kirjoittaminen, kun ei tiedä yhtään kuka siellä lukee. Toisaalta nämä ovat asioita joita voisin hyvin kertoa puolitutullekin, ehkä se raja menee juuri siinä.

Biisivalintana tänään jumitukseni kunniaksi yksi kaikkien aikojen pahimmista jumitusbiiseistäni, lisäksi lyriikat osuu hyvin tähän hetkeen. Tämä menee teille rakkaat ihmiseni!

Paul Kalkbrenner – Sky and Sand

 

E

Tekijä: Elina O.

elina.olkinuora@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s