Healthy stuff

Processed with VSCO with 7 preset

En ole ollut elämässäni varmaan koskaan yhtä rapakunnossa kun nyt. Yleiskunto oli pitkään huono, pieniä ja isompia flunssia ja niiden oireita tuli tasaseen tahtiin keväällä ja pitkin kesää. Tajusin heinäkuussa että en ole jaksanut juosta kokonaista lenkkiä pariin kuukauteen, yleiskunto oli romahtanut ihan täysin. Pyöräilin ykkösvaihteella kun en jaksanut polkea. Näytin niin väsyneeltä että jopa naapurin setä siitä huomautti vaikka nukuin pitkiä yöunia. Mitään varmaa en vieläkään osaa sanoa, mutta verikokeiden tulos oli  että hemoglobiini on aika alhainen, joten olen ottanut sen nyt syntipukiksi. Kaikki on varmasti monen asian summa. En ole mielestäni tehnyt mitään eri tavalla, mutta kuten olen aikaisemminkin huomannut, vaikuttaa stressi ja surut myös kroppaan joka saattaa mennä sekaisin.

NYT vihdoin rautakuurin aloittamisen jälkeen tuntuu että voimat ovat hitaasti palaamassa (koputan puuta). Pidin kolmen viikon täyslevon liikunnasta. Tein sen virheen kesällä että menin salille aina kun olo oli vähän parempi, mikä johti aina uuteen huonoon oloon. Aloitin tällä viikolla kevyesti, olen juossut pari lyhyttä lenkkiä ja tehnyt pientä lihaskuntoa. Pää on hyvin paljon kirkkaampi ja veri kiertää vähitellen taas joka paikassa. Itselleni liikunta on yksi tärkeimmistä keinoista huoltaa itseäni, toki ulkoisesti mutta myös sisäisesti. Lenkeillä ajatukset virtaavat ja ahdistukset häipyvät, ja kun tunnen oloni mukavaksi omassa kropassani olen mukavampi myös muille.

Processed with VSCO with 6 preset

Processed with VSCO with 7 preset

Suurin muutos minkä olen tehnyt on ruokavalio. Tämäkin piti omalla kohdalla keksiä vaikeimman kautta, niinkun minulla yleensä on tapana. Keskityn paremmin siihen mitä syön, katson että saan kaikki vitamiinit ja hyvät rasvat. Aikaisemmin saattoi d-vitamiinit ja sinkit jäädä ottamatta, nyt niiden ja muiden vitskujen ottamiseen on kehittynyt hyvä rutiini. Ajatusmaailma yllättäen muuttuu kun on tosi kyseessä ja ei olekaan enää kivaa. Onneksi pienillä valinnoilla voit itse vaikuttaa omaan hyvinvointiin, se on niin tärkeää mitä suusta alas pistää. En ole koskaan ollut kovasti sokerin perään ja yleisesti ottaen ruokavalioni on ollut aika terveellinen, pientä viilausta se kuitenkin näköjään tarvitsi.

Valintojen pitää myös tulla luonnostaan, jos ne eivät tule jäävät hyvät aikeet yleensä väliaikaisiksi. Pitää keksiä juuri itselle sopivat keinot. Itse olen muun muassa ripotellut pähkinäpusseja joka paikkaan, kourallinen cashew-pähkinöitä kesken päivää antaa hyvän energiapiikin ja rauta-arvot kiittävät. Olen rakastunut uudestaan myös kotimaisiin kasviksiin, helppoja snackeja nekin.

Processed with VSCO with 7 preset

Alkusyksy on aivan ihanaa aikaa, parhaat lenkkikelit ovat vielä edessä, ne kirkkaat ja kirpeät aamut. Ja ehkä ihan hyväkin alottaa välillä alusta, tiedänpä taas miltä tämä tuntuu. Aion hengailla pehmeissä huppareissa ja urheiluvaatteissa ja liikkua niin paljon kun jaksan. Kun voimat tästä toivon mukaan palautuu kunnolla aion olla vahvempi kun koskaan. Tällä kertaa viisaammin.

IHANAA kirpeää raikasta viikonloppua!

Kanye West – Good Morning

E

Tekijä: Elina O.

elina.olkinuora@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s