September’s own

photo-18-9-2016-12-53-12

Olen huomannut että en ole ainoa joka on ollut poikkeuksellisen hyvällä fiiliksellä koko syyskuun. Tämä alkusyksy on ollut niiiin ihana! Aurinkoinen, energinen, lämmin ja raikas. Tuntuu että itsessäni virtaa riittää pienelle kylälle, mikä on tervetullutta vaihtelua kesän koomailun jälkeen.

Vaikka en vieläkään ole päässyt liikkumaan toivomallani tavalla (eilen salilla ekaa kertaa heinäkuun jälkeen…) on ollut helpottavaa huomata että ilman niitäkin endorfiineja olo on ollut erityisen onnellinen. Moni asia tuntuu loksahtaneen paikalleen, monet ihmissuhteetkin jostain syystä paranevat vaikka en tiennyt sen olevan enää mahdollista. Ei tarvitse olla kylän viisain tajutakseen että kaikki loppupeleissä lähtee siitä omasta sisäisestä hehkusta. Kun se aurinko paistaa sisällä, peilautuu sen kaikkeen ympärillä olevaan ja asiat alkavat järjestyä. Elämä helpottuu.

Miten sen auringon saa paistamaan onkin vaikeampi kysymys. Se ei tule järkeilemällä, se tulee kun aika on oikea. Sitä voi auttaa järjestämällä ulkoisia asioita kuntoon, omalla kohdallani ruokavalion tuunaus (rauta!) oli yksi iso avain. Tänään ajattelin listata viisi asiaa jotka ovat tehneet nyt syyskuussa onnelliseksi, nämä listat ovat aina hyödyllisiä vaikka ei olisikaan tämmöinen pienien asioiden fiilistelijä kuten minä. Tämä elämä ei ole harjoitus, uusintaa ei tule, koita nauttia kaikesta pienestä mikä saa sinulle hyvän mielen.

1. Pyörämatkat aamulla töihin

Mikään ei voita syysaamuja kun aurinko on noussut ja ilma kirpeän raikas. Sydän pakahtuu onnesta joka kerta kun ajelen aamulla Töölönlahden ohi ja tuijottelen sen kauneutta. Joka aamu on puiden värit muuttuneet taas vähän.

2. Pehmeät neuleet ja paljaat sääret

Olen siitä onnekas että veljeni työ pyörii vaatealalla, olen tänä syksynä saanut sitä kautta maailman pehmeimpiä neulejuttuja. Kuvissa Samsøe&Samsøen neulemekko jossa on mm. alpakan villaa sekä merinovillaa. Voin kertoa että tämä on UNELMApehmeä ja lämmin. Aion asua tässä koko talven. Viime viikonloppuna pystyi vielä jättämään pöksyt pois!

3. Jokaviikkoinen talontyhjennys-päivä

Voisi kuvitella että tämä tuo enemmänkin surua, mutta ensimmäisen kerran jälkeen olen alkanut nauttia tästä viikkorituaalista. Joka viikko on yksi päivä kun kokoonnumme veljeni, hänen vaimonsa (en keksi parempaa sanaa, vaikka kyseessä on rakas ystäväni jonka veljeni fiksuna nappasi itselleen) ja veljenpoikani 3v. kanssa Kumpulaan pakkailemaan ja muistelemaan. Välillä itkettää, mutta enemmän siellä nauru raikaa kun muistelemme vanhoja juttuja. Pienen lapsen kanssa totuutta ei myöskään pääse pakoon, hän puhuu asioista niiden oikeilla nimillä ja kyselee paljon, tietynlaista terapiaa sekin.

4. Täydellinen soittolista

Tämä lista on niin iso että en ole viikkoihin kyllästynyt, on soinut korvissa päivittäin. Listalta löydän uusia ihania löytöjä ja vanhoja isoja rakkauksia (Halo!). Kiitos Paju! ❤

5. Kynttiläillat kotona

Syksy on myös rauhottumisen aikaa, kotikissana en tiedä mitään parempaa kun pehmeät kotivaatteet, sohvannurkka ja tuoksukynttilät ikkunalaudalla. Vastapainona onneksi on myös ystäviä jotka pakottavat välillä ulos lauantai-iltaisin enkä uppoudu liikaa omaan mukavuuteeni.

photo-18-9-2016-12-42-26

photo-18-9-2016-12-48-23

Vielä viikko tätä raikasta kuukautta jäljellä, kaunista sunnuntaita!

will.i.am – Good Morning

E

Kuvat: Jussi Lauren

Tekijä: Elina O.

elina.olkinuora@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s