1 Year

img_5047

Tällä viikolla tulee vuosi täyteen elämäni toisen suuren myllerryksen alkamisesta. Ensin ajattelin että asiasta ei ole enää mitään kirjoitettavaa, mutta tulin viikonloppuna asiasta ystävieni kanssa jutellessa toisiin ajatuksiin. Hitonmoinen vuosi ja tässä meikä vielä seisoo (tai siis istuu), vahvana ja hyvinvoivana. Tarinan alun voit lukea täältä.

Nyt kaiken tämän kokeneena voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että kaikkien tunteiden kirjon käsittelemiseen menee se vuosi. Parin päivän päästä koittaa taas päivä nolla, uuden kierroksen alkaminen. Kaikki vuodenajat ja niiden tuomat muistot tulevat joka vuosi eteen, mutta jatkossa lempeämpinä. Tiedän tämän, koska ensi viikonloppuna koittaa neljäs isänpäivä ilman omaa isääni täällä, ja vasta nyt se päivä ei tunnu enää henkilökohtaiselta loukkaukselta. Ensimmäistä kertaa jaksan olla iloinen muista isistä, ja juhlia esimerkiksi veljeäni tai kaveri-isiä joita on jo monta. Eli vaikka suurin suru ja shokki on helpottanut tiedän että vielä muutama juhlapäivä äidin suhteen tulee tuntumaan ihan paskalta, kuten esimerkiksi joulu jota lähdenkin nyt tänä vuonna ihan rehelliseti pakoon.

Luonto on hoitanut onneksi ihmismielen siten, että aika kultaa muistot. Olen tämän vuoden aikana katsonut kun äitini vetää viimeiset henkäyksensä ja sulkee silmänsä viimeistä kertaa, haudannut hänet upeissa ortodoksi-hautajaisissa, tyhjentänyt hänen kotinsa jossa hän ehti asua 35 vuotta, ja kaikista näistä asioista minulle on niiden kipeydestä huolimatta pelkästään kauniit muistot. Kuvituksena tässä on kuva äidin paikasta, Vääksyn mökiltä jossa joimme viime kesänä GT:t hänen muistokseen. Kuva ei saa minua surulliseksi, ennemminkin on lohduttavaa että hän on läsnä tietyissä paikoissa enemmän. Vaikka jokin on surullista sen ei tarvitse olla hirveää.

Olen ystäväpiirissäni ensimmäisiä joka on menettänyt omat vanhempansa, mutta se tuki ja lohtu mitä olen heiltä (ja kaikilta) saanut on ollut jotain aivan mielettömän upeaa. En tiedä olisinko itse osannut ennen tätä olla yhtä hyvä tuki toisen surussa. Muistan jokaisen lämpimän sanan ja viestin, jokaisen ruokakassin ja kukkalähetyksen. Yksi rakas soitti jokaikinen päivä työmatkaltaan parin viikon ajan. Jos sinusta sanat ja kukat tuntuvat latteilta, se ei kuule haittaa. Se on ihan sama mitä sanot tai teet, pääasia on että sanot tai teet. Se lämpö välittyy ihan kaikesta, ja se muiden lähettämä lämpö on se joka minut piti jaloillani pahimpaan aikaan. En tuntenut hetkeäkään olevani yksin vaikka maailma tuntui niin paljon tyhjemmältä ja viileämmältä.

En osaa olla enää tässä marraskuussa masentunut pimeydestä koska muistan viime vuotisen ahdistavan ajan niin tuoreesti, olen vaan kiitollinen ja iloinen siitä että asiat ovat normaalisti. Toki tuo IHANA lumi auttaa asiaa. 🙂

Hyvää viikkoa kaikille!

Cold Water (feat. Justin Bieber & MØ) – Major Lazer

E

Tekijä: Elina O.

elina.olkinuora@gmail.com

2 vastausta artikkeliin “1 Year”

 1. Heipä Elina, olen nauttinut tarinoistasi. Kova vuosi Sinulla on ollut, mutta upeaa, että ystäväsi ovat koko ajan matkalla tukenasi.
  Epi-äitisi on päivittäin Kumpulassa mielessäni. Näimme toisemme todella 35 vuotta ja juttelimme niitä noita. Koskaan emme riidelleet, vaikka ajattelimme monista asioista erilailla. Naapuruus oli tärkeää.
  Elinan ja Ilmarin elämänkulku oli tärkeää. Olen onnellnen, että katsot tulevaan lämpästi. Tiedän, että onneksi aika kultaa asioita. Elämä voittaa!Niin vaan on, että meidän arjessamme tukenamme ovat onneksi meille jokaiselle tärkeät rakkaat. Onneksi Sinulla on mukavia muistoja isästäsi ja äidistäsija muistakin taivaan ystävistä.

  Onneksi minulla on mukavia muistoja Epistä ja Kaista, Uusivirran Hilkasta, Uusitalon Paavosta jne…
  Olen iloinen, kun sain ostettua Vallilan stoorista muutaman Epin tosi kauniin vaatteen. Mehän olimme Epin kanssa niin saman kokoiset.
  Onnellista joulun odotusta Sinulle Elina-ihanainen ja muistoisaa matkaa sekä rakkautta vuodelle 2017 – Kirsti Kumpulan naapuri

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s